fredag 29 april 2011

Resorb

Idag på morgonen vaknade jag med ett blodsocker på 12.
jag åt frukost och tog 7 enheter oftast brukar det bara vara cirka 5 enheter då jag alltid äter samma frukost.
lite mer än 1h senare så vissade blodsockermätaren HI. jag satte en ny nål och tog cirka 5 enheter till.
men jag passade även på att dricka en Resorb (vattenersättning) eftersom jag låg så pass riktigt högt och även legat små högt under hela natten.
men jag säger bara det, usch för att dricka den där Resorben. smaken men framför allt lukten får en tillbaka till sjukhuset när man låg med jätte högt blodsocker, ketoner och mådde helt enkelt jätte dåligt och sjukhuspersonalen kommer in med den där resorben och man bara vet att man MÅSTE dricka upp det.
ja då kan man ju lätt säga att man inte var så glad över att behöva dricka något.men nog pratat om resorb, efter en ny nål gick det några timmar och sedan sjönk faktiskt sockret ner till 12 och till eftermiddagen fick jag till och med en känning.

usch vad dålig jag får mig att känna mig. ni som läser måste ju bara tycka att jag slarvar och aldrig har kol på sockret.
men jag måste säga att nu dom senaste veckorna (månaden) har blodsockret varit så otroligt svår inställt så jag vet inte vad.

måste snart vara dags för läkarbesök igen så får väl diskutera det med henne då och se vad man kan göra. problemet är väl egentligen nålarna om man tänker efter. för nästan alltid när jag bytter nål får jag ner sockret och får en bra nivå på det eller till och med en känning medans om jag hade behållit en gammal så hade jag kunnat pumpa i hur mycket insulin som helst utan det hade reagerat.
självklart ska man bytta nålarna och självklart fungerar inte stickstället om man har kvar en nål för länge. men mina nålar kan numera nästan bara sitta 2 dagar och sedan blir jag hög igen.
tidigare kunde jag ha samma nål i minst 4 dagar utan några problem.
visserligen ska man väl bytta nål efter 3 dagar, men jag tycker om jag kunnat ha en nål tidigare i 4 till och med över 4 dagar så tycker jag det känns konstigt och framför allt jobbigt att nålarna helt plötsligt slutar att fungera efter 2 dagar.

och vet ni vad, nu var vi här igen, ett inlägg sent på kvällen.
imorgon ska jag ta bussen vid 8 till värnamo för att spendera nästan hela dagen på marknaden där genom att stå och presentera/informera om GGVV regionens diabetesförening.

2 kommentarer:

 1. Hej, min sambo har typ 1 sedan 14 års åldern han e 28 idag... Han byter sina nålar varje kväll..

  Min sambo var också rätt svajjig i sockret ett tag och forttfarande nu ibland, men desto oftare han mäter ju bättre blir det. Hans läkare och han kom överens om att an ska föra "dagbok" på när han äter och vad sockret mäter innan, 1,5 tim efter och sen väldigt regelbundet under en period när han känner att han "kommer ur form" eller det inte funkar som det borde.. Tror även han gjorde vissa justeringar, höjde? på långtidsverkandet för att få ett lägre socker utan höga toppar under dagarna..

  Hamna på din sida av en slump när jag googlade på resorb. Varför tar du resorb när du legat högt? aldrig hört innan så vore spännande med svar.. =)

  SvaraRadera
 2. Usch för att ligga så där högt!
  Apropå Resorb så dricker jag det efter jag har festat för då blir man knappt bakis så det är väl typ dom ggr jag dricker Resorb ;)
  Jag byter mitt infusionset varannan dag för jag har märkt att insulinet blir sämre i pumpen annars eller om det är nålen?
  Hoppas du får bukt på ditt blodsocker! Jag har skärpt till mig ordentligt sen jag var hos min diab,läkare dvs i en hel vecka,haha..får se hur länge jag "sköter" mig.
  Ha det!

  SvaraRadera