söndag 10 april 2011

fortfarande höga värden

blodsockret är fortfarande över 10..
förstår inte varför det ska vara så svårt att få det att sjunka. byter nålar och har mig men det hjälper ingenting. blodsockret ligger små högt hela tiden.

jag får ju i mig insulin men antingen inte allt eller så har kroppen börjat att kräva OTROLIGT mycket insulin.

tog blodsockret vid ett tillfälle och då låg det på 22, tog den högsta dosen som gick ta på pumpen enligt mina inställningar, vilket var 15enheter. efter lite mer än 1h är blodsockret nere på 17...
tycker det är väldigt lite för 15 enheter -_-

är nästan så jag börjar fundera på att gå över till penna.. men med mitt minne och min vana att ha pumpen så kommer det leda till att jag kommer missa få med mig pennan jätte ofta, eller missar doser för att jag tänker att "nej här vill jag inte ta insulinet, jag tar det efter middagen".

får se hur det går.. tror nästan att det är så att jag börjar bli för sönderstucken där bak. alltså vid sidan utav magen, ryggen eller vad ni vill kalla det för ;) eftersom jag INTE kan sätta mina nålar på magen för dom bara viker sig eller helt enkelt bara inte funkar så måste jag sätta dom där bak.
men ställena börjar tryta eftersom jag är duktigt på att ha nålarna någon dag för länge och det blir "små infektioner" som visserligen gå över efter några dagar.

lyckan med diabetes är när det bara krånglar eller hur -_-

3 kommentarer:

 1. Carolin Sjöberg!10 april 2011 18:36

  Hej! Jag har haft precis samma problem nu i veckan och enligt min sköterska kan det bli så tex när man har mens eller något. Jag pumpade in 15 enheter flera gånger på en dag, inte så kul! Det tråkiga är att man bara få vänta och ta massa extra insulin tills det blir normalt igen :( Hoppas det går över snart! Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Det låter lite märkligt, men jag hoppas du får ordnat upp det utan att få ett riktigt lågt värde istället :)

  SvaraRadera
 3. Vad jobbigt! Min första tanke var att kanske det är för att du är sönderstucken som insulinet inte tas upp ordentligt? Jag har lite det problemet , men jag sticker på magen med penna.

  Hoppas att bs sjunker för dej!

  SvaraRadera