onsdag 6 april 2011

sagt som sagt

Ja vad var det jag sa?
jo att jag skulle skriva ett inlägg igår..
blev det något sådant.. nej självklart inte.

men jag ska säga er att jag var så otroligt trött att jag inte orkade titta åt blogen. Det var en hård ridlektion som vi hade i måndags och den satte sina spår dagen efter ;)

men jag sa ju att jag skulle skriva om måndagens händelse "att dölja sin sjukdom". det var nämligen så att jag var iväg på halkbanan och under dagen ville inte blodsockret alls som jag ville, troligen var det något fel på nålen. men som tur väl var hade jag en penna i väskan och vid varje tillfälle då jag behövde ta insulinet med pennan så kom jag på mig själv med att försiktigt smyga med det för att ingen annan skulle se vad jag gjorde. allt för att inte vissa att jag var en diabetiker.

konstigt kanske? löjligt?
men ibland känner man bara att man inte vill vissa det. dock avslöjade ju min körskolelärare mig lite efter min stadskörning genom att säga, ja nu ligger väl blodsockret jätte högt. och kan ni tänka er, inte hade han fel inte ;) jobbigt att stress alltid ska påverka blodsockret så.

egentligen gjorde det ju inget om dom andra fick veta att jag hade diabetes.
men just denna dagen orkade jag inte med dom där vanliga kommentarerna som jag så ofta för hör, "jasså du är en sådan där diabetiker du" "har du sockersjuka?" "har du diabetes?" hur ofta får man höra sådant när man är öppen med sin sjukdom. egentligen är det bara att svara rent utav Ja! jag är diabetiker.

men iaf jag känner det många gånger som ungdom att ibland kan det vara skönt att
känna sig "som alla andra", även fast jag är det. men att känna sig extra frisk utan att andra nyfiket tittar på en när man tar blodsocker, fixar med pumpen eller tar insulin.

Medans jag sitter och skriver det här så har klockan hunnit bli alldeles för mycket.. Har varit iväg på ett nytt styrelsemöte med GGVV regionens diabetesförening och kom hem runt 22.

men som vanligt så för att inte glömma bort något som har kommit upp under mötet, så sätter jag mig vid facebook och uppdaterar lite och sedan försvinner tiden iväg i bland allt möjligt.

så kanske är det dags att sluta skriva nu och blicka fram mot sängen istället, det är ju trots allt en dag imorgon med. och i övrigt så ska jag iväg på ett evenemang som GGVV förening har imorgon. Diabeteshund, som kommer äga rum i gislaveds brukshundsklubb. ska bli spännande och höra om man kan få reda på någon ny information om det. har ju blivit att jag har läst en hel del om det eftersom ämnet diabeteshund ligger mig värmt om hjärtat.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag vet inte om jag kommenterat åt dig förr (eller så är det så att jag kommenterat många gånger förr om samma sak?! ;)). Iaf har jag följt med din blogg en tid nu redan, så det är väl dags att avslöja sig då :)

    Den värsta kommentaren jag brukar få, eller snarare frågan, är "hur många gånger om dagen måste du spruta dig?"... varför är det så intressant att veta egentligen, så jag brukar bara svara "när jag äter något". :)

    SvaraRadera