onsdag 28 september 2011

konferens och bowling

Hej,

igår var det styrelsemöte med GGVV diabetesförening. vi pratade bland annat om sydregionskonferensen vi hade varit iväg på, men vi la även ner mycket prat om våran planerade ungdoms/barn aktivitet.

eftersom höstlovet snart är här tänkte vi försöka få ihop lite folk och bowla i värnamo. hoppas verkligen att vi kan få några deltagare så man kan få igång en grupp med ungdom/barn som vill göra saker tillsammans med oss och även få chansen och höra vad dom är intresserade av att göra.

det är ju ofta ett problem i många lokala diabetesföreningar att man har svårt att få tag i och aktivera ungdomar i olika aktiviteter dom anordnar.

vi har ju turen i våran förening att vi faktiskt är 3 stycken ungdomar som sitter med i styrelsen och det kan jag tänka mig kan underlätta en hel del för oss om vi bara får igång våran lilla ungdomsgrupp.

jag har precis suttit och gjort färdigt inbjudan till bowlingen som ska gå ut till alla våra medlemmar i åldrarna 5-25, har skickat den till våran ordförande och det återstår att se om det är något som behövs ändras på eller om det är bra som det är.


föresten,
när vi var sydregionskonferensen träffade vi bland annat en jätte bra dietist som heter Margareta Bensow Bacos, mycket intressant och rolig att lyssna på.
hon förklarade hur bra det här är med nötter ex mandlar att det faktiskt sänker blodsockret om man äter det tillsammans med ex mat.
hon förklarade även det att alla dessa koster som finns ex LCHF att dom kan vara bra, men det är alltid individuellt vilken kost som passar vilka personer, alltså olika koster fungerar helt enkelt olika på olika personer.

vi hade även svenska diabetesförbundets ordförande Margareta Nilsson som pratade om aktuella saker.
bland annat om att det blir allt vanligare att körkort blir indragna för diabetiker på grund utav låga blodsockervärden, alltså så låga att dom behövt hjälp ex behövt åka ambulans in på sjukhuset och detta kan vara i en allmänt situation, alltså det behöver inte vara så att man fått så pass lågt blodsocker under bilkörning.
hon tog även upp den ständiga frågan om våra insulinpumpar och förklarade vikten av att vi hela tiden forsätter kämpa för att få ha dom kvar och att det helt enkelt ska vara lika för alla, alla ska ha rätt till pump.

vi är för tillfället 23 700 medlemmar i Svenska diabetesförbundet. den siffran gjorde mig väldigt förvånad med tanke på hur många diabetiker vi har här ute i världen. vi behöver fler medlemmar, så enkelt är det!


ne min vänner, nu ska jag se till att få något vettigt gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar