lördag 21 november 2009

MER PENGAR TILL DIABETESFONDEN!

Läste detta inlägget på Camillas blogg,
tyckte det var så jäkla bra att jag var tvungen att försöka få fler att bli mer uppärksama om det
http://camilladiabetes.blogg.se
_________________________
Vill först bara skriva att detta är inget tråkigt långt inlägg som de kan se ut, så snälla läs detta!

Blir så arg på folk som inte förstår att diabetes typ 1 är en svår sjukdom. Det sägs även att diabetes typ 1 är inte bara en sjukdom utan flera. De är ett enormt jobb och kämpande att sköta sin diabetes typ 1 varje dag men ändå lyckas man ändå inte få bra blodsocker riktigt, hur man än kämpar. Hur nyttigt och lite kolhydrater och mycket motion man håller på med. Och de är inte bara några sprutor eller tryck på insulinpumpen om dagen med insulin sen är de bra. Sen sköter de sig själv, de är precis vad folk tror att diabetes typ 1 är. DET ÄR SÅ FEL. Och jag vet att alla andra diabetiker tycker som jag och både på förläsningar och från andra diabetiker har jag fått höra vilken okunskap folk har om diabetes typ 1. Det syns inte utan på oss. De är inget lätt att ha diabetes typ 1. Ett helvete och ett evigt kämpande varje dag. Läste också någonstans att varje dag i Sverige dör någon utav diabetes. OCH varje dag får två barn diabetes typ 1.


(Jag skriver ofta som de är med diabetesen för att folk utan diabetes som inte förstår vad diabetes typ 1 egentligen handlar om ska förstå va de handlar om och då blir de ofta negativt då. Jag tänker väldigt positivt med min diabetes hela tiden för att varför ska man tänka negativt och ge upp och vara ledsen förr?Det gör ju bara diabetesen värre när man kan vara glad och positiv och må bättre om man sköter sig, som sagt ser jag de som något positivt att kämpa och se vilka resultat de blir fast de även inte blir bra resultat ibland fast jag kämpat jätte hårt men de blir bra Hba1c iallfall.)


Det som fick mig att komma in på den här okunskapen som folk har om diabetes typ 1 IGEN var för att jag gick in på www.diabit.se och läste om en som skrivit där, kan klistra in vad jag läste här i bloggen så kan ni se hur för JÄVLIGT de är. (kommer längre ner)

Jag blev arg och besviken när jag läste detta! Jag försöker skänka så mycket pengar jag kan till diabetesfonden. Så ni som går i skolan och ska göra ett projektarbete, gör som mig fixa ihop något ni tjänar pengar på och skänk pengarna ni får in till diabetesfonden. Diabetesfonden behöver pengar! Men folk förstår inte de... tråkigt.

Ingen bryr sig om diabetesfonden och oss med diabetes typ 1. Inte ens mina vänner som var med i projektarbete. Dom valde andra fonder, VISST de är bra! Men ändå,jag var med i projektarbetet och dom vet jag har diabetes och diabetesfonden behöver MYCKET mycket enormt mer pengar men dom valde cancerfonden som varje svensk skänker till.
Alltså de är bra att skänka dit, för cancer är hemskt. Men ni förstår nog hur jag menar. Ingen utav dom i mitt projektarbete skänkte sina pengar vi fick ihop till diabetesfonden och ändå hade deras KOMPIS (jag) diabetes men ändå var de bara jag som skänkte dit.. Blev faktiskt ledsen där, eller inte ledsen men besviken och arg. Jag hade aldrig kunnat göra så mot någon som var med i samma projektarbete, då hade jag tänk ah jag "hjälper" min kompis och skänker också dit. Men icke, känslokalla eller har dom den dära hemska OKUNSKAPEN om diabetes typ 1 som alla andra..

Men om ni inte vet va ni ska ha för projektarbete i skolan så gör detta!

Vi viste inte va vi skulle göra så vi kom på att köpa kakor från ett kakföretag och sälja. Sedan skänkte jag mina pengar till diabetesfonden och fick skriva om hela mitt projekt och om diabetes typ 1 va de handlade om OCH DÅÅÅ sa min lärare, oj jag viste inte att diabetes typ 1 var så besvärligt och så mycket att tänka på!! Där fick hon allt se va diabetes typ 1 VERKLIGEN handlar om.Fast i och för sig, hon fick ÄNDÅ inte reda på allt.

Diabetes typ 1 är ingen sjukdom som är precis som om man skulle insulin sprutor som två tabletter och svälja ner och sen är allt bra och allt funkar i kroppen av sig själv sen, så är de INTE INTE INTE INTE INTE INTE, VERKLIGEN INTE, det är så mycket till motsatsen till de att de går inte att förklara. Önskar alla människor förstod va diabetes typ 1 handlar om. Varför har folk så svårt att förstår diabetes typ 1? Varför kan ingen denna sjukdom? JO FÖR DE ÄR SÅ TYST OM DIABTES TYP 1, de syns knappt i media och förklaras inte va de innebär, och de är faktiskt rätt svårt och tar lång tid att förklara allt.


Folk förstår inte vad diabetes typ 1 egentligen innebär dom ser så lätt på diabetes typ 1, dom ser de inte som ett helvete som alla oss diabetiker som lever med diabetes typ 1. Dom ser ju inte de. Därför tror dom att de är så enkelt och väljer att inte skänka till diabetesfonden vilket är otroligt synd..


Nu ska ni se va tjejen skrev på diabit som fick mig till att bli galen, eller väldigt besviken iallfall! :

"För ett par år sedan hade de en kampanj i media under bästa sändningstid under en hel månad (bodde inte Sverige vi det tillfället så såg in den) fick jag reda på under pausen. Bästa möjliga läge kan man tycka men summeringen av detta var att man per svensk hade skänkt c:a 0,03öre. Skrämmande. Är det ingen av oss föräldrar till barn med diabetes som stöttar deras arbete och ser till att de kan få fram ett botemedel samt underlätta för de drabbade? Om alla diabetes patienter hade gett 10kr var hade detta genererat betydligt mer till barndiabetes fonden! Pengar som verkligen behövs! Hur som helst, nu är det jag som startar ett Autogiro omedelbums och skänker pengar varje månad. Och för att säga som Ingvar Oldsberg när han lobbar för hjärt/lung fonden, det kan du också göra! Bangironummer och Postgironummer finns på deras hemsida www.barndiabetesfonden.se "

Helt jäkla för JÄVLIGT. Ursäkta mig men håller ni inte med?!


Om ni klickar in på denna länken kan ni köpa något fint och ge lite pengar till diabetesfonden samtidigt om man inte väljer att skänka pengar direkt istället till diabetes fonden;

http://www.diabetes.se/Templates/Extension____252.aspx?CatID=248

Där finns även julkort att köpa nu också, passar bra nu för de är snart jul ju ;)

På sidan kan man även köpa denna söta Nallen som jag köpt.
Perfekt julklapp nu ju och skänker hela 50 kronor till diabetesfonden också. Verkligen en jätte fin julklapp till ett barn med diabetes även barn utan diabetes också såklart, och inte bara barn heller! Den kostar 75 kronor och 50 kronor går till diabetesfonden då och 5 kronor porto. Finns mer saker att köpa, kolla in den sidan.

Man behöver som sagt inte bara köpa något för att skänka, egentligen kan man skänka pengar direkt till diabetesfonden.Gå då in på www.diabetesfonden.se och gör de =)
______________________
Som sagt tycker det här inlägget är jätte bra,

tycker media kunde vara mer aktiv att informera om diabetes.
skrev mer innan, men det inlägget blev tyvärr inte sparat.
så jag orkar inte skriva om det,
ska strax gå ner och dricka te och titta på film :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar