tisdag 23 augusti 2011

hba1c och besvikelse

jag har internet problem på min dator så därför har jag inte kunnat uppdatera på länge.
men ärligt talat har det varit skönt att vara utan internetet.
det blir så lätt att man måste kolla hella tiden vad som händer o.s.v
men när man helt plötsligt inte har möjlighet till det då märker man (iaf jag) hur mycket tid man egnetligen ibland spenderar framför datorn.


jag har gått ända sedan torsdag och väntat på det efterlängtande brevet från diabetesmotagning.
var nere i torsdag på sjukhuset och tog ett nytt hba1c och nu har jag ivrigt väntat på svaret.
men brevet blev plötsligt inte lika efterlängtat när jag väl hade svaret i handen.


det var ett sådant där vanligt brev som var färdigt skrivit som dom bara kryssar i och fyller i prov svaret på. men min läkare hade ändåt lämnat handskrivet mer text än vad som hade behövt vilket förvånade mig med tanke på hur korta många brev brukar vara från andra läkare.


hon medelade mig i brevet att mitt hba1c tyvärr hade gått upp igen till 80 mmol/mol gemfört förra gången i maj då det var på 72. hon medelade även att värdet på 80 motsvarar ungefär 8,7% i det gamla sättet att mätta hba1c på.
sedan hade hon avslutat med forsätt jobba med blodsockret och en gladgubbe.


besviken blev jag sittandes med brevet i handen och jag fällde även någon enstaka tår över den känslan som satt fast i kroppen. jag trodde VERKLIGEN att det skulle vara ännu bättre. jag tyckte ändå att mitt blodsocker legat bättre än många gånger tidigare och att jag kollat blodsockret betydligt fler gånger än tidigare.
nu tappar jag bara all lust till att som har med blodsocker att göra...


när man verkligen tror att det ska vara bättre och bara får motslag, nej då är det inte roligt längre.
och det värsta av allt...
det spelar ingen roll hur kul jag tycker det är, jag måste ändå forstätta med detta eviga hba1c, blodsockervärden och insulin, för det är mitt liv det gäller, både nu och framtiden.

______
skrev detta inlägget för att bra tag sedan (23 augusti för att vara mer exakt) men min publicera knapp har inte funkat, så har inte kunnat få in inlägget fören nu!


1 kommentar:

  1. Åh, jag förstår dej verkligen! Jag har kämpat med mitt hba1c alltid och det vill inte sjunka under 8 (sorry, kan inte nya värdena ännu...). För några månader sedan då jag hade kämpat hårt en längre tid och jag trodde det äntligen skulle vara under 8, så var det ändå 9,3. Och den känslan då man blir så besviken, usch.

    Men vi kämpar på, Anna! Eller hur?

    SvaraRadera