fredag 13 januari 2012

jo! jag lever faktiskt  ännu ;) som vanligt i mitt bloggande kommer det upp och ner perioder, lusten till att blogga sviker en nog lite väl ofta.

vad jag kan uppdatera er om så ser allt ut ungefär som vanligt.
blodsocker lever ibland sitt egna liv och ibland är det lite mer samarbetsvilligt

vet ni vad det bästa med diabetes är? jo diabetes OCH förkylning "ironi" ;)
har varit sjuk några dagar nu, vet inte riktigt om det varit förkylning men antagligen.
och som sagt, blodsocker ÄLSKAR att leva sitt egna liv då.

jag sa någon dag efter julafton att nästa jul ska jag slå in min diabetes i ett paket och glömma öppna det.
då kan den ju ligga där tills jag får lust att plocka fram den igen, vilket säkert blir aldrig.

min diabetessjuksköterska har jag inte sett röken utav, eller jo jag har sett henne men jag har inte varit hos henne. senaste gången jag träffade henne sa hon att vi kunde träffas någon gång vid höst när alla semestrar var över och sommarjobb så att jag kunde få min nya insulinpump.
antingen missade hon att hösten kom eller så har vi inte haft någon? men jag skulle ju vilja upplysa henne om att det nästan till och med är vår om man tittar ut.

kan ju vara så att hon egentligen hade tänkt att jag skulle boka en tid vid hösten? men så uppfattade jag inte det. och smartast vore ju att antingen ringa till henne eller helt enkelt boka en tid, men tjaa... så långt har inte Anna Gillberg kommit än ;)

är inte lika ivrig längre på ny pump. kan jag få den innan sommaren så är jag nöjd.

2 kommentarer:

 1. Hej! Har intf läst hela din blogg så jag frågar direkt! Vad kom det sig att du fick pump? Min son på 20 fig diabetes typ 1 i August förra året. Hans blodsocker hoppar o far. Nyårsafton var det så lågt att han gick in i en stor kramp. Han har pratat med diabetes sköterskan om pump men hon säger det är för dyrt.
  Mvh Marika

  SvaraRadera
 2. hej, jag vet att detta är ett gammalt inlägg, men jag skulle bara vilja fråga lite om din pump (som alla andra). Jag har bara haft diabetes i 3 år och har kört med penna hela tiden. Jag kan tycka att det är jätte bökigt att behöva ta sprutor hela tiden, speciellt då jag jobbar mycket och ofta är ute med kompisar etc. Skulle helst bara villa kunna trycka på en knapp och få i mig den rätta mängden insulin direkt, vid måltid etc.
  Mina frågor till dig är:

  1) Hur känns det med pump, ur estetisk synvinkel? dvs kan det kännas genant att ha den synligt på kroppen om du tex träffar en kille och är det många som påpekar och frågar om den?
  2) har du gått upp mkt i vikt sen du började använda pumpen (kan tänka mig att det är lätt att man trycker i sig mer för att det är så enkelt)?
  3) hur är ditt blodsocker med pump/utan, stor skillnad, mkt känningar?
  4) mäter du ditt BS innan du trycker i dig insulin eller går du på känsla?

  Vet att det är många frågor, men vore super tacksam för ditt svar, då jag starkt funderar på att skaffa pump . Jag har kommit till det stadiet att jag inte bryr mig så jätte mkt om hur det ser ut, men vill kunna leva så bra som möjligt med denna sjukdom. Vill bara veta vad det är jag ger mig in på om jag nu skaffar en pump ;)

  SvaraRadera