fredag 20 januari 2012

svar på kommentar

Hej! Har inte läst hela din blogg så jag frågar direkt! Vad kom det sig att du fick pump? Min son på 20 fig diabetes typ 1 i August förra året. Hans blodsocker hoppar o far. Nyårsafton var det så lågt att han gick in i en stor kramp. Han har pratat med diabetes sköterskan om pump men hon säger det är för dyrt. Mvh Marika

_____________
Hej Marika!

jag tycker det låter jätte konstigt att eran diabetessköterska säger så, självklart är det ju dyrt med en pump men man ska ändå kunna få en.
oftast brukar det finnas en "kölista" som man får skriva upp sig på för att få en pump, så var det iaf för på det sjukhuset jag tillhörde som barn.
jag fick min pump dock inte genom den listan utan fick den akut när jag låg inne för högt och ostabilt blodsocker.
en pump ger ju oftast ett stabilare blodsocker och mer lätt skött blodsocker och om din son nu har så hoppigt blodsocker borde det ju vara ett bra alternativ kan jag tycka.
sedan är han ju en väldigt nybliven diabetiker och oftast brukar ju dom flesta ha pennor ett tag eftersom det faktiskt är så mycket i huvudtaget att lära sig om sin diabetes.

jag tycker han ska ligga på och fortsätta påpeka om att han vill ha en pump, ta upp det med läkaren också. med tanke på att han har hoppigt blodsocker så tidigt i diabetesen så borde det ju kännas skönt att iaf ha testat ifall en pump kan hjälpa till för ett stabilare blodsocker!

lycka till!
jag håller tummarna,
pumpen är iaf det bästa jag har fått i min diabetes!

1 kommentar:

  1. Jag har också nekats en pump trots att jag haft fruktansvärt svårt med min diabetes. Det tråkiga är att det kommer bli ännu svårare att få pump i framtiden.

    SvaraRadera