tisdag 14 juni 2011

kvällsinlägg, insulin och utomlands, Grekland

ja som vanligt gör jag samma sak åter IGEN, det blir ett kvällsinlägg, eller snarare nattinlägg nu kanske?

landade hemma i Sverige på Göteborgs flygplats Landvetter cirka 14.30.
hemma i kära anderstorp var vi igen runt 16.00 tiden.
härligt att komma hem igen.

resa är underbart och att se nya ställen är fantastiskt.

men jag måste nästan säga att komma hem är bland det bästa ibland.

framför allt känner jag det som nu varit i ett varmt land (så klart ;)) att det är rätt jobbigt och bökigt med insulinet.
helt plötsligt tar insulinpennorna dubbelt så mycket plats i väskan bara för att man har dom i dom praktiska "kylpåsarna" som är framtagna för att ha till insulin under semestern.
det är som sagt smidigt att man kan vara säker på att man kan få med sig insulinet i ett bra skick, men nog är det allt lite bökigt och jobbigt att trycka ner alla saker i väskan och kontrollera flera gånger att man lagt ner allt innan man traskar iväg och lämnar hotellet för långt bort bakom sig.

min destination var ju som sagt Grekland, ön zakynthos i "staden" agrassi.
ett trevligt ställe, men kanske lite för litet för min smak. dagarna blev lätt lite väl långa och enformiga.
visst man hade säker kunnat ge sig iväg på fantastiska resor och äventyr om man hade velat detta. vilket jag nog hade kunnat tycka kunde varit spännande. men som nya och framför allt oerfarna resenärer blir det inte att man göra det.
kanske nästa gång? man lär sig för varje gång man ger sig iväg och egentligen är det inte så svårt att kommunicera med varandra om man bara vågar ge sig på ett försök.

hade klockan inte varit så mycket hade jag nog skrivit ett lite mer ingående inlägg om resan och framför allt med diabetesen, men eftersom klockan är så mycket så ska jag inte ge mig in på detta.

blodsockret har iaf varit på en bra nivå under hela resans gång. några låga värden, men det har man ju hemma med.
självklart inga problem på flygplatsen med insulinet, sprutor och allt annat, det är ju sällan det är det för diabetiker med tanke på hur många som reser och är diabetiker.
inte heller några problem med insulinet under resans gång. jag har aldrig behövt stå utan något hjälpmedel så som sprutor eller blodsockermätare och jag har inte heller haft problem med att insulinet blivit dåligt i värmen och detta är ju som sagt tack vare kylpåsarna jag har som jag pratade om innan.http://www.blogger.com/img/blank.gif

köp gärna hem sådana om ni ska ut och resa, kan även vara bra att ha här hemma i Sverige. vi hade ju faktiskt några riktigt värma sommardagar förra sommaren, och ska man iväg då, kanske till stranden? så finns det ju risk att insulinet riskerar att bli utsatt för alldeles för mycket värme.

http://www.romalore.com/friokylfodralformediciner-c-59.html


såg nu när jag var inne att dom visst även har för pumpar nu för tiden. det fanns inte när jag beställde hem mina kylpåsar. kanske inte är så dumt det heller?

men jag väljer ju att gå över till sprutor innan jag ska ut och resa till värmare länder. då slipper man problemet med att riskera att insulinet blir dåligt pga att man inte lyckas skydda hela slangen till pumpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar