måndag 13 augusti 2012

svar på fråga!

Fråga:
hej, jag vet att detta är ett gammalt inlägg, men jag skulle bara vilja fråga lite om din pump (som alla andra). Jag har bara haft diabetes i 3 år och har kört med penna hela tiden. Jag kan tycka att det är jätte bökigt att behöva ta sprutor hela tiden, speciellt då jag jobbar mycket och ofta är ute med kompisar etc. Skulle helst bara villa kunna trycka på en knapp och få i mig den rätta mängden insulin direkt, vid måltid etc. Mina frågor till dig är:
 1) Hur känns det med pump, ur estetisk synvinkel? dvs kan det kännas genant att ha den synligt på kroppen om du tex träffar en kille och är det många som påpekar och frågar om den?
 2) har du gått upp mkt i vikt sen du började använda pumpen (kan tänka mig att det är lätt att man trycker i sig mer för att det är så enkelt)?
 3) hur är ditt blodsocker med pump/utan, stor skillnad, mkt känningar?
 4) mäter du ditt BS innan du trycker i dig insulin eller går du på känsla? Vet att det är många frågor, men vore super tacksam för ditt svar
_________________________________

insulin pump i mina ögon är guld värt. man vänjer sig med att ja pump, i början kan det vara obehagligt, men man lär sig snabbt och sova med den utan några problem.många är nyfikna på det men ingen vad jag mött har blivit avskräckta av det.
jag har inte gått upp i vikt utav pumpen och har inte hört någon annan säga något om det.
jag hamnar gärna högt när jag använder penna, det är därför jag är så förtjust i min pump. mycket lättare att få stabilare blodsocker med insulin pump, jag känner mig mig mer befriad utav diabetesen och inte så styrd utav den när jag har pump.
jag är dålig på att mätta mitt blodsocker så ofta chansar jag när jag sak ta mitt insulin.

hoppas svaren var till någon hjälp, annars är det bara fråga igen eller mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar